Lid worden

Per definitie bestaat de vereniging uit gewone leden. Deze leden ('gewoon' wil in dit geval niet zeggen dat het allemaal simpele zielen zijn, maar dat er geen voorbedachte hiërarchie is aangebracht) vormen tezamen de Koornbeurs. Zonder leden geen Koornbeurs, geen Koornbeurs geen leden.

Toch is het voor velen moeilijk om te bedenken waarom ze nou eigenlijk lid zouden worden, als ze toch altijd binnen kunnen komen. Toch is dit niet zo moelijk: als lid heb je de kans om actief aan alle activiteiten deel te nemen, waar je als niet-lid eigenlijk alleen passief kan toekijken hoe andere mensen lol hebben...

Als lid van de Koornbeurs kun je bovendien deelnemen aan alle activiteiten die voor en door de leden georganiseerd worden: thema-ledenavonden op woensdagavond bijvoorbeeld, maar ook weekendjes kamperen op de hei / in CenterParcs en de jaarlijkse Zeilweek in Friesland.

Veel studenten zullen zich nu afvragen waarom ze dan zouden kiezen voor de Koornbeurs in plaats van een willekeurige andere, 'echte' studentensoos. Wij hebben de neiging om te zeggen dat het belangrijkste verschil hem niet zozeer in de cultuur zit, maar vooral in het feit dat wij niet de deuren dichttimmeren om vervolgens de rest van de avond aan de tap te hangen. In de Koornbeurs behoudt je als vanzelfsprekend het contact met de buitenwereld, waar je overal in de TU ziet dat mensen zich opsluiten in hun eigen wereldje, en dus flink schrikken als ze na hun studie in de grote boze wereld terecht komen.

De Koornbeurs trekt ook een vaste schare niet studerende jongeren, van schoolgaand tot zelfstandig ondernemer. Zij worden allemaal aangetrokken door de vrijblijvendheid, terwijl ze als ze hier zin in hebben, actief bezig kunnen zijn met dingen die ze interesseren of waar ze goed in zijn. Voor ieder wat wils dus.

Geïnteresseerd? Neem eens een kijkje, of kom doordeweeks eens langs voor meer informatie.

Inloggen ::

Student?

Als student is het extra leuk om lid te worden tijdens de OWee. Je komt tijdens de OWee alles over de vereniging te weten en vlak na de OWee zijn er extra kennismakingsactiviteiten om snel te integreren!