Vereniging

Het gevoel

Open Jongerenvereniging de Koornbeurs. Zoals de naam al aangeeft is de Koornbeurs iets anders dan andere verenigingen. Open wil zeggen dat we niet geloven in dingen alleen maar voor jezelf doen. Jongerenvereniging wil zeggen dat we er niet alleen voor studenten zijn, maar ook voor scholieren en afgestudeerde studenten.

Vrij, gevarieerd en gedreven, dat is de Koornbeurs. We zijn een vereniging met een open structuur, waarin ieder lid zichzelf kan ontplooien zoals hij of zij zelf wil. Op zeer verschillende manieren zetten de leden zich hard in voor de vereniging. Met deze inzet vormen wij een gezellige vereniging waar alles mogelijk is. Zo staat het je vrij om datgene te organiseren wat jou leuk lijkt. De mensen die dingen doen binnen de Koornbeurs doen dat omdat ze daar zelf zin in hebben, niet omdat dat van hoger af bepaald is.

Je hebt van andere verenigingen vast wel gehoord dat ze de mooiste sociëteit hebben.  Wij kunnen ons daar niet aan onttrekken en dus zijn ook wij in het bezit van het mooiste gebouw van Delft, uiteraard op de Rijksmonumentenlijst. Niet te ontkennen valt in ieder geval dat de Koornbeurs wel héél erg centraal is gelegen: 134 voet van de Markt.

 

Onze schitterende 13e eeuwse kelder is de borrelruimte van de Koornbeurs. Je bent iedere dag welkom om zorgeloos aan de bar een biertje te drinken. Met goede muziek, een ruime selectie lekkere (speciaal)bieren en een gezellige groep mensen, is iedere avond de moeite waard. Tijdens deze borrels organiseren we vaak thema-avonden. Zo worden er op maandag spelletjes gespeeld, zijn er op woensdag vaak thema-borrels en bouwen we op donderdag regelmatig een feestje met thema’s als Botergeel, No Beard No way,  Spacefeest en Boze Ballen vs. Geile Gothics.

In het weekend organiseren we feesten in de grote zaal. Als enige vereniging in Delft organiseren wij elke vrijdagavond een open feest. Deze feesten variëren van gouwe ouwe en “Als het maar dansbaar is” tot Drum ‘n’ Bass en Dubstep. De zaterdagavonden hebben een vrije invulling. We organiseren bijvoorbeeld regelmatig bandjesavonden. Ook zijn er vaak disco’s of een gezellig keldercafé met DJ’s.

Doordeweeks kun je elke dag aanschuiven aan onze eettafel, waar door leden een goede maaltijd wordt klaargemaakt. Ben je na het eten nog niet toe aan een borrel, dan kun je naar de theezolder voor een lekkere kop thee, een goede kop koffie en een stukje taart.

Veel van deze activiteiten zijn voor iedereen open. Waarom zou je dan lid worden? Allereerst natuurlijk omdat de mensen je aanspreken. Als bezoeker kan je een leuke avond beleven. Het blijft alleen altijd passief beleven. Leden nemen actief deel aan de activiteiten en worden er actief bij betrokken. De vereniging is veel meer dan een feestje of een borrel. Het is ook thuis komen na een lange dag college, welkom zijn op elk moment van de dag, of nacht en vooral je altijd tussen vrienden begeven.

Bovendien kan lid zijn van deze vereniging veel voor je doen. Waar anders krijg je de gelegenheid om zorg te dragen voor een monumentaal 17e-eeuws pand en contracten te sluiten met aannemers. Waar anders kan je op een willekeurige kluszomeravond besluiten dat je toch echt wel eens wil proberen wat de combinatie van een verfspuit, terpentine en een gasbrander doet? Waar anders kan je een uitgaangsgelegenheid en disco leren te managen zonder je eerst jarenlang te moeten opwerken vanaf kratjessjouwer? En het leuke is dat veel van die ervaringen niet eens voorbehouden zijn aan ouwe lullen of bestuursleden, maar zelfs als eerstejaars kan je in de tapcommissie belanden, feesten organiseren of bij een andere commissie een steentje bijdragen. De ervaringen die je daar opdoet draag je een leven lang met je mee, en komen ook nog van pas na je afstuderen.

Als je je inschrijft bij de Koornbeurs zul je merken dat je meteen opgenomen wordt door de vereniging.  Tijdens de eerste drie maanden leer je zoveel mogelijk van de vereniging en haar leden kennen. Je kunt je het hele jaar door inschrijven bij de Koornbeurs. Het is echter leuker om je tijdens de Owee in te schrijven, want vlak na de Owee organiseren wij speciaal voor de nieuwe leden een ledenweekend, waar je ook veel van de huidige leden zult ontmoeten. Ook in de tijd erna wordt er veel georganiseerd om alle nieuwe mensen zich zo snel mogelijk thuis te laten voelen op de vereniging.

 

Inloggen ::

Welkom!

Je bent welkom om onze vereniging van binnen te komen bekijken op ma-do 17:30 uur - 01:00 uur (wo. tot 21:00 uur), vr 17:30 uur - 04:00 uur of za 23:00 uur - 04:00 uur. Loop eens binnen!