Kennismakers

Welkom op de Kennismakerspagina. Dit deel van de Koornbeurs site is speciaal bedoeld voor onze nieuwe leden en bevat veel nuttige basisinformatie over onze vereniging.

Dit deel van de Koornbeurs website wordt beheerd door de KOP (Kennismakers Opvang en Propaganda) Deze commissie begeleidt de nieuwe leden in hun eerste tijd binnen de Koornbeurs. We proberen je zoveel mogelijk van de vereniging te laten zien en jou je eigen draai te laten vinden.

We hopen dat de meeste van je vragen hier beantwoord worden. Mis je nog iets of wil je iets specifieks weten? Dan kun je altijd mailen naar KOP@koornbeurs.nl. Ook kun je altijd je mentor of een ander Koornbeurs lid vragen.

Wat houdt Kennismakersschap in?

Iedereen die tenminste 16 jaar is mag in principe lid worden van O.J.V. (Open Jongeren Vereniging) de Koornbeurs. Hierdoor krijg je gezelschap van veel verschillende mensen; jong en oud, studerend en werkend (of niet) en veel verschillende meningen en interesses.

Omdat je misschien nog niet helemaal zeker weet of de Koornbeurs iets voor jou is, wordt iedereen die lid wil worden eerst een tijdje 'Kennismaker'. Gedurende ongeveer 3 maanden proberen we je zoveel mogelijk van de Koornbeurs (en haar leden) te laten zien. Hopelijk heb je in die periode een goed beeld van de vereniging gekregen en weet je of je echt lid wilt worden. Dan heb je dus 2 opties: of Koornbeurs past bij je en je wordt lid. Leuk! Of het is toch niet helemaal jouw ding en je ziet toch maar af van lid worden. Jammer, maar even goede vrienden natuurlijk, al mis je dan wel een hoop gezelligheid.

'Kennismaker' klinkt misschien wat suf, maar je hebt vrijwel alle rechten en plichten die gewone leden ook hebben. Het enige verschil is dat je niet mag stemmen op een ledenvergadering en dat je nog niet zelfstandig een feest mag organiseren (Kennismakers die in de OWee lid geworden zijn, zullen dan weer wel zelfstandig met elkaar een mooi feest geven).

Wat mag je dan wel? Een kort lijstje: ingetapt worden en achter de bar staan, ledenavonden bijwonen en organiseren, in commissies gaan, gebruik maken van bepaalde apparatuur (afhankelijk van welke commissies je in zit. Denk aan geluidsapparatuur, lichtjetsers, maar ook keukenapparaten en beamers) en natuurlijk mag je bij alle activiteiten, feesten en optredens gratis naar binnen.

Waarschijnlijk heb je al gehoord dat je bij de Koornbeurs "niets hoeft, maar alles mag". En dat klopt ook! Maar omdat de Koornbeurs volledig draait op vrijwilligers, vinden we het wel fijn als je af en toe meehelpt. Je mag helemaal zelf bepalen wat je leuk vindt, en je bent ook zeker niet al je vrije tijd kwijt, maar een beetje hulp wordt heel erg gewaardeerd.


Na de ongeveer 3 maanden kijken we samen of de vereniging iets voor je is en kun je echt lid worden. Hoe dit verder werkt kun je lezen bij lid worden.

Inloggen ::

KOP